בלינצ'ס קינואה
הפסח בפתח והמתכון הבא באדיבות חברתי איילת בוקר נווה יכול להציל את המצב...
חומרים:
1.5 כוסות קינואה לבנה
2 כוסות מים
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה מלח הימלאיה / אטלנטי
אופן ההכנה:
משרים את הקינואה כ 5 -6 שעות במים
מסננים, מעבירים לבלנדר טוב, מוסיפים את 2 כוסות המים, השמן והמלח, טוחנים היטב לבלילה ומכינים מעין בלינצ'סים במחבת נון סטיק.
להתיז מעט מאוד שמן זית על מחבת חמה, לשפוך ישירות מהבלנדר למרכז המחבת כמות קטנה מהבלילה, לנענע את המחבת לצדדים כך שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת,
כשהשוליים של הבלינצ'ס מתחילים להתקפל פנימה זה הזמן להפוך את הבלינצ'ס לצד השני.
אם הנסיון הראשון לא יוצא מושלם לא להרים ידים אלא להמשיך הלאה - שימו לב - אין צורך לשמן את המחבת שוב!
מהכמות הזו מתקבלות כ 25 יחידות של בלינצ'ס טעים מאוד שניתן להקפיא ולחמם מחדש, ולמלא בטעמים שונים:
בכיוון מלוח: טחינה, חומוס, פסטו, לימון כבוש, אבוקדו, ממרח עדשים, חביתה, ממרח טופו, שמן זית וזעתר,
בכיוון מתוק: ממרח שקדים, ריבות ללא סוכר, סילאן ללא סוכר,
המתכון מתאים להכנה גם עם כוסמת ירוקה.
שיהיה חג שמח ובריא!