• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
הצעד הבא

ON LINE
 
מה זה
יעוץ נטורופתי און ליין?

לחצו כאן

 

ספרים מומלצים

מוח מנצח
ד"ר מארק היימן

חוכמת הקישקע
אליס מ. סורוקי

שוטי החלב
ד"ר אריה אבני

לא לסרטן
ד"ר דייויד סרוואן

מי אתה גלוטן?

דמיינו שדה רחב ידיים של חיטה, הפרידו גרעין חיטה אחד והסתכלו עליו, חלק גדול מהאוכלוסייה רגיש לגלוטן שנמצא בגרעין הזה.

גלוטן הוא שם כולל לחלבון העיקרי בדגן החיטה – חלבון זה מצוי גם בדגנים אחרים כדוגמת שיפון, שעורה, שיבולת שועל ובכמות קטנה אף בכוסמין.
המבנה המולקולרי של גלוטן הוא זה המעניק לבצקים את האלסטיות, הגמישות, הרכות והאפשרות לתפוח, הוא אף משפר את טעמם של מוצרים, מאריך את חיי המדף שלהם ותורם לצבע ולמרקם של קרום הלחם.
אבל.... החלבון הזה גם יודע לחולל מחלות.

החלבונים העיקריים מהם מורכב הגלוטן נקראים גליאדין וגלוטנין - הסדר התקין בגוף מחייב את פירוקם של כל החלבונים המגיעים מן המזון לחומצות אמינו - כשהדבר אינו מתרחש באופן תקין מתחילה מחלה.

המחלות שמחולל הגלוטן מתחלקות בחומרתן לשניים:

מחלת צליאק

אי סבילות לגלוטן

בשני המקרים המשמעות היא שכניסה לפה של לחם, עוגייה, פיצה, ביסקוויט, מרק קובה, תבשיל גריסים וכדומה לא עושה טוב לגוף, ההבדל הוא בחומרת התסמינים שמופיעים.

אצל חולי הצליאק ימצאו נוגדנים בדם לגליאדין ולטראנס גלוטמינאז, (החלבון המרכיב את הגלוטן והאנזים שמגיב לו) מציאת הנוגדנים בדם מלמדת שמערכת החיסון מזהה את הגלוטן כאנטיגן ומייצרת כנגדו נוגדנים.
נוגדנים אלה תוקפים את רירית מערכת העיכול וגורמים לדלקת שמוציאה את מערכת העיכול מכלל תפקוד תקין.
כשתהליך הספיגה של המזון נפגע נוצרים חסרים תזונתיים בויטמינים, מינרלים, חלבונים ושומנים שחשובים מאוד לשגשוג הבריאות, הסכנה המיידית היא שרירית המעי תהפוך להיות חדירה ותאפשר למולקולות שונות כניסה אל זרם הדם - מצב שיוביל לתגובה אוטואימיונית.

התסמינים הנלווים למחלת הצליאק הם:

משקל נמוך והפרעות גדילה אצל ילדים
חיוורון ועייפות
מחסור בברזל המוביל לאנמיה
נפיחות וכאבים בבטן
שלשולים
בחילות
הקאות
הפרעות פסיכיאטריות
דלקות עור
דלקות מפרקים
אוסטאופורוזיס
אי פריון
הפלות חוזרות

החולים במחלת צליאק חייבים להימנע לחלוטין מהדגנים האמורים בשל הסיכון לממאירות המחלה.

אי סבילות לגלוטן היא אחת ממחלות עידן השפע ושיעור הלוקים בה גבוה מכפי שניתן לתאר.
אי סבילות לגלוטן נוצרה בהמשך לשינויים הגנטיים שעברה החיטה במאה האחרונה - על מנת להגדיל את תכולת הגלוטן שבגרעין - ובהמשך לצריכה עודפת של דגנים ומזון מעובד, כל זאת לצד מערכות עיכול וחיסון שהולכות ונחלשות.

אי סבילות לגלוטן מתגלה בדרך כלל רק בדיעבד, רק אחרי שמוציאים מהתפריט גלוטן למשך מספר שבועות ורואים בעיות כגון עודף משקל, סוכרת, יתר לחץ דם, חוסר איזון הורמונלי, עייפות כרונית, הפרעת קשב וריכוז, דלקתיות, כאבים כרוניים, אנמיה, מחלות עור ועצירות -  מתחילות להירפא – או אז אפשר להבין עד כמה הפריע הגלוטן לתפקודו התקין של הגוף.

למי שחושד כי כבר פיתח אי סבילות לגלוטן אני ממליצה בחום לנסות לוותר על חיטה, שיפון, שעורה (גריסים) וכוסמין למשך מספר שבועות על מנת לעקוב אחרי השינויים בתפקוד, שיבולת שועל היא הדגן שניתן להמשיך לאכול במינון נמוך היות ונמצא שתגובת הגוף אליה שונה.

הגלוטן מזכיר לנו שהגוף הוא בדיוק כמו כלי רכב, המזון שנכנס דרך הפה הוא הדלק שלנו - אם הדלק נכון כלי הרכב נוסע מהר וחלק, לעומת זאת אם הדלק לא נכון  - הפגיעה במנוע לא מאחרת לבוא.

לקביעת תור ליעוץ נטורופתי ON LINE צרו קשר 

 

חפש באתר

כדאי לבדוק
מבחן הצורך ביעוץ נטורופתי
 
המלצות החודש

קרם לחות אלוורה

תוצרת:

Jason Natural

לקבלת ניוזלטר
קבלו הנחה

בית המרקחת

מדי פלוס
גבעת אורנים

מעניק הנחה ומשלוח חינם למטופלים
המופנים אליו על ידי
או דרך האתר.

לפרטים נוספים

הנחה מיוחדת

5% הנחה

על כל הקניות

בניצת הדובדבן

לפרטים נוספים